Комбучи
kombucha е нежно искряща ферментирана напитка, която се образува чрез ферментация на черен или зелен чай със захар през чаена гъба - комбучи. По -голямата част от захарта се консумира по време на ферментация, така че полученият вкус не е сладък. Това не е често срещана гъба, както го познаваме, а симбиотично образуване, състоящо се от няколко вида мая и бактерии. Има формата на плоска каучук, светло сива или кафява палачинка.
Защо да пием Kombuchu?
Честото отпиване влияе на детоксикацията на тялото и може да подобри профила на холестерола. Благодарение на съдържанието на кофеин, той има енергиен ефект и съдържа В -и витамини от желязо. Също така допринасят за подобряване на храносмилането благодарение на съдържанието на полезни пробиотични бактерии, което води до укрепване на имунитета на организма.